———

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Erwin de Vries met De Noodzoak

juni 2 @ 20:30 - 22:30

… over het leven in Groningen! De Noodzoak, zo heet het nieuwste programma van de Groningstalige zanger, tekstschrijver en muzikant Erwin de Vries. Erwin zingt over twijfel. Dat heeft te maken met zijn provincie Groningen. Aardbevingen, gaswinning en windmolens. Zijn provincie lijdt hieronder. Of zijn geliefde Groningen staat weer negatief in het (landelijk) nieuws. Groningen wordt door de rest van het land gekwalificeerd als een derderangs gebied.

Erwin de Vries weet het zeker: zijn Groningen verdient beter. Toch twijfelt hij. Dat is te horen in ‘De Dissident’ en ‘Lözze Grond’. In ‘Dicht bie mie’ speelt heimwee een rol. De Vries houdt ook van relativeren: ‘Prachteg Grunnen’. In ‘Kapsalon Anita’, ‘Frits’, ‘Keurege Hoeskes’ en ‘Bemui die’ neemt de zanger persiflages onder de loep. De lach en de pijn spelen altijd een rol in Erwins liedjes. Dat is in De Noodzoak niet anders.

Aan de ene kant is er die karakteristieke cynische ondertoon en aan de andere kant komen dood, verdriet, vluchten, schoonheid en gezondheid aan bod. Dat eenheid ook héél mooi kan zijn, bewijst Erwin de Vries in deze voorstelling. Zijn prachtige rauwe klanken zorgen voor een eigen stemgeluid. En dat al meer dan twee decennia lang. De zanger / gitarist wordt in De Noodzoak bijgestaan door fantastische muzikanten: Christof Bauwens op gitaar, André van der Werf op basgitaar en Bruno Brands op toetsen.

Er is, alles bij elkaar opgeteld, maar één conclusie: voor elke (Groningstalige) muziekliefhebber is het noodzaak naar De Noodzoak te gaan.

Details

  • Inloop vanaf 20:00 uur, aanvang 20:30 uur
  • Entree € 19,50. Er is geen pin aanwezig

Gegevens

Datum:
juni 2
Tijd:
20:30 - 22:30
Evenement Categorie:

Organisator

Erf en Weide
Website:
www.erfenweide.nl

Locatie

Erf en Weide
Woudbloemlaan 34
Woudbloem, 9618 PA
+ Google Maps
Website:
www.erfenweide.nl