———

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kerkenpad Oost-Groningen

juni 2 @ 10:00 - 16:00

Zaterdag 2 juni organiseren negentien kerken en een toren in de gemeenten Oldambt, Westerwolde, Pekela en Midden-Groningen het Kerkenpad Oost-Groningen. Tijdens het kerkenpad openen de kerken hun deuren voor het publiek, zodat de gebouwen niet alleen van buiten, maar ook van binnen bewonderd kunnen worden.

Kerkenpad Oost-Groningen

De deelnemende kerken zijn in verschillende tijdperken gebouwd, de oudste in de 13e en de jongste in de 21e eeuw. Daardoor verschillen zij sterk van elkaar wat betreft architectuur. En dat niet alleen, zij hebben ook allemaal hun eigen bezienswaardigheden. Zo is in Nieuw Scheemda het kleinste Arp Schnitger orgel ter wereld te vinden, beschikt de kerk van Noordbroek over prachtige fresco’s en zijn er in Oostwold, Pekela en Winschoten bijzondere glas-in-lood ramen te vinden.

In alle gebouwen zijn op 2 juni vrijwilligers aanwezig die bezoekers graag vertellen over de geschiedenis van hun kerk en de bijzonderheden die er te zien zijn. Bovendien worden er extra activiteiten georganiseerd bij een aantal deelnemers, zoals een tentoonstelling en een boekenmarkt. Plan een route of gebruik een van de fietsroutes en kom langs. Verwonder je over de schoonheid van de gebouwen, neem plaats op een kerkbank en realiseer je dat al vele jaren mensen dezelfde sfeer ondergingen!

Bijzonder erfgoed

Al vele eeuwen bezoeken mensen kerken om in contact te komen met het hogere en om tot rust te komen. De wereld mag in de loop van de jaren sterk veranderd zijn, de sfeer binnen de kerkmuren is eigenlijk onveranderd gebleven. Kerken zijn nog steeds een rustpunt, een oase in onze hectische wereld en bovendien zijn het vaak architectonische hoogstandjes. Ook Oost-Groningen beschikt over mooi en bijzonder religieus erfgoed, er zijn hier echt parels van kerken gebouwd!

Gegevens

Datum:
juni 2
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorie: