Nieuws

Het is zo ver!

Ons rondje Midden-Groningen is afgetrapt! Dankzij gedeputeerde Fleur Gräper (Erfgoed) en wethouder Jaap Borg (EZ en dorpswethouder voor Harkstede) zijn voor een aantal kerken en molens opvallende strandvlaggen veschikbaar, is er een nieuw logo dat ook te zien is op de nieuwe folder “Kerken en Molens” en op de folder-bakjes die we later dit jaar gaan uitdelen.
Op de weg van Harkstede naar Siddeburen zag ik onderweg al een aantal van deze bijzondere vlaggen staan en dat gaf mij als coordinator van MMG een goed gevoel. Op naar de volgende mijlpaal!

Nu te bewonderen: Borgkinderen.

In de trouwzaal van de Fraeylemaborg is zaterdag 24 mei, onder grote belangstelling, de nieuwe trio-tentoonstelling van de Fraeylemaborg geopend. Een prachtige verzameling van afbeeldingen van kasteel- en borgkinderen van 1600 tot ongeveer 1950, een kinderkamer met prachtig “speelgoed” van vroeger en een expositie van foto’s van kinderen op de Fraeylemaborg anno nu. Selfies, mammiefies, portretten, allemaal te bewonderen in de Borg, het Koetshuis en in diverse Follies op het terrein.
Laat je vervoeren, ontroeren en kom genieten!

Vanaf vandaag te bewonderen: Foto’s, schilderijen en artefacten in en rond de Fraeylemaborg.