`t Roegwold en Schildmeer

Wandelen over het het water? Het kan in Midden-Groningen! Lepelaars, leeuweriken en bijzondere libellen zijn allemaal te ontdekken in het gebied ’t Roegwold-Schildmeer. Het vormt de schakel tussen het Waddengebied en de Drentse natuurgebieden, waaronder de Hondsrug.

’t Roegwold-Schildmeer

’t Roegwold strekt zich met het Schildmeer als een groenblauwe ader uit in de Woldstreek. De Woldstreek, ook wel Duurswold genoemd, ligt centraal in de provincie Groningen op nog geen tien kilometer van de stad Groningen. Het ruige natuurgebied ’t Roegwold en het veelzijdige Schildmeer zijn continu in ontwikkeling en vormen een gebied waar het goed toeven is. Je vindt hier rust en ruimte om te wandelen, fietsen, zwemmen en zeilen. Op diverse plaatsen zijn uitzichtpunten, vanaf waar je het landschap kunt overzien, met de uitgestrekte horizon als decor.

Wandelkaart en verkooppunten

Van een kort rondje in het Ten Boersterbos tot de langeafstandsroute Pronkjewailpad, routes wijzen je de weg. De wandelkaart ’t Roegwold en het Schildmeer is de sleutel voor een ontdekkingstocht door de Woldstreek. Met deze kaart op zak kun je zelf ook de weg vinden. Bewoners en ondernemers staan voor een gastvrij Gronings onthaal! De wandelkaart ’t Roegwold en het Schildmeer is bij diverse adressen te koop.

Pronkjewailpad

Groningen anders beleven? Loop dan (een deel van) het Pronkjewailpad. Dit pad bestaat uit twee routes van 250 km waarop je de Groninger natuur, volksaard, cultuur en gastvrijheid leert kennen. Tussen 1 april en 1 november kun je het pad op donderdag t/m/ zondag individueel lopen. Wat deze wandelroute anders maakt? Globaal om de vijf km krijg je iets ‘echt Gronings’ cadeau: een lekkernij, gratis toegang tot een monument of een mooi verhaal. Voor elk pronkjuweeltje die je bezoekt, proeft of ervaart, verdien je een stempel op je kaart. Op deze manier ontdek je met het Pronkjewailpad al het moois dat Groningen te bieden heeft.

Meer informatie vind je op Roegwold-Schildmeer en Pronkjewailpad.