———

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Concert Capriccio Clarinet Orchestra

november 11 @ 15:00 - 17:00

Concert Capriccio Clarinet Orchestra o.l.v. John de Beer met solisten Jesse Faber en Bart de Kater op bassethoorns

Beleef in Hellum de Nederlandse première van het “Concertino for Two Basset-Horns and Clarinet Orchestra” van de Amerikaanse componist en klarinettist Sean Osborn, dat in opdracht van Capriccio is geschreven. De wereldpremière vond afgelopen juli plaats tijdens het International ClarinetFest 2018 in Oostende, België.

Verder speelt Capriccio onder meer muziek uit de beroemde Sheherazade van Rimsky-Korsakov, gebaseerd op de verhalen uit 1001 Nachten met een uitstapje naar Klemzer en beroemde filmmuziek van onder meer Disney.

Het wordt een afwisselend concert met twee fantastische solisten op twee prachtige bassethoorns; instrumenten die sinds Mozart een nieuw leven krijgen ingeblazen.

Capriccio is één van de grootste en oudste klarinetorkesten van Nederland. De musici hebben hun basis in Groningen, o.a. bij het Kielzog in Hoogezand-Sappemeer, maar spelen van daaruit succesvol in binnen- en buitenland. Capriccio speelt bekende werken uit het internationaal symfonisch repertoire zoals symfonie nr. 9 uit De Nieuwe Wereld van Antonin Dvorak, De Moldau van Smetana maar ook selecties uit musicals en klezmer.
In Capriccio spelen de Asklarinet, Esklarinet, Besklarinet, Altklarinet, Basklarinet en de Contrabasklarinet van hoog naar laag hun partij.

Het orkest staat sinds haar oprichting onder de inspirerende leiding van dirigent John de Beer die op 6 maart 2010 werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Kielzogleerlingen spelen gratis mee en doen orkestervaring op internationaal niveau op! Er zijn concertreizen gemaakt naar West-Europese landen, maar ook naar Hongarije, Australië, Rusland en Japan. In die zin is het orkest met recht een visitekaartje voor het muziekonderwijs in onze regio. Na 28 jaar is het orkest nog steeds springlevend en vol ambitie.

John de Beer studeerde op het conservatorium in Groningen klarinet en saxofoon. Compositie studeerde hij bij Willem Frederik Bon.
Hij componeerde werken voor diverse bezettingen en tijdens zijn studie samen met Jacob ter Veldhuis de opera “Movements en Mottoballen”.Wereldwijd dirigeerde hij verschillende Clarinet Choirs tijdens festivals en concerten. Als gastdocent is hij verbonden aan de staf van de ClariSax Days in Italië, het Internationale Klarinet Festival in Hongarije en de Internationale Kamermuziekdagen in Noorwegen.

 

Toegangsprijs: € 12,50 inclusief consumptie.

Gegevens

Datum:
november 11
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.capriccio.nl/296_Overzicht/Toon/1160/

Locatie

Walfriduskerk Hellum
Hoofdweg 33
Hellum, 9627 PA Nederland
Website:
https://www.facebook.com/HelmsterKlokkeluider9627

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.