———

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Fool’s Paradise – Susan Baxter

oktober 12 @ 13:00 - 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 1:00pm, repeating until 14 oktober 2018

Fool’s Paradise zijn expressionistische schilderijen van Susan Baxter, geïnspireerd op de actuele wereldgebeurtenissen. De schilderijen zijn aangrijpend, met soms duidelijke en soms verborgen boodschappen. Susan: ‘Net als gedichten, kun je mijn schilderijen proberen te analyseren, maar je kunt ze ook nemen zoals ze op je af komen. Het leven is niet eenduidig, dus mijn schilderijen ook niet. Ik ben overigens geen illustrator van de maatschappij. We leven in een “like-cultuur” met “trendy kunst” en entertainment. Daar wil ik niet aan meedoen! In navolging van componist / dirigent Pierre Boulez zeg ik: “mensen zijn gecompliceerd dus verdienen ze complexe kunst; als uitdaging”.’

Susan Baxter

Susan Baxter (1953) werd geboren in Lübeck aan de Oostzee en groeide op in Londen. Als tiener werd ze gegrepen door actuele gebeurtenissen in de wereld met studentenopstanden overal in Europa; de democratisering was in volle gang. De vrije opvoeding die ze thuis ervoer stimuleerde haar om over eigen verantwoordelijkheden na te denken.

In haar jeugd was tekenen en schilderen vanzelfsprekend. Susan: ‘Misschien was het wel zó vanzelfsprekend dat ik er op een gegeven moment de noodzaak niet meer van inzag.’ Na een periode van jaren, waarin ze de kwast niet meer had aangeraakt, voelde ze die noodzaak toch weer opkomen. Susan woonde inmiddels in Groningen. Daar begon ze aan een schildersopleiding. Tijdens de opleiding begon ook haar zoektocht naar onderwerpen om te verbeelden. Via het schilderen van stillevens, die deden denken aan het Engeland van haar jeugd, en Engelse spoorlijnen als vaak eenzame en donkere beelden vond ze haar eigen stijl. De actuele gebeurtenissen in de wereld werden opnieuw haar inspiratiebron.

Galerie Werfkade16

Na een stilte van ongeveer twee jaar opent galerie Werfkade16 haar deuren weer. De galerie bevindt zich in de voormalige dekkledenfabriek en scheepstuigerij van de gebroeders van der Werff aan de Werfkade in Martenshoek, Hoogezand. Het pand uit 1941 is een laat voorbeeld van de Groningse variant van de Amsterdamse Schoolstijl, ontworpen door Benno Wiert Smid uit Kolham. In 2001 kreeg het pand de status van Rijksmonument.

Details

  • Werfkade16A ligt op vijf minuten lopen vanaf station Martenshoek
  • Kom je met de auto, parkeer dan aan de Sluiskade, bij de winkels

Gegevens

Datum:
oktober 12
Tijd:
13:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Galerie Werfkade16
Werfkade 16A
Hoogezand, 9601 LG Nederland
Website:
http://www.galeriewerfkade16.nl