———

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Honderd jaar De Ploeg

13 oktober 2018 @ 08:00 - 27 januari 2019 @ 17:00

Fraeylemaborg viert Honderd jaar De Ploeg

Dit jaar bestaat de Groninger kunstkring De Ploeg honderd jaar! Deze kunstenaarsvereniging werd opgericht in 1918 en heeft nog altijd leden uit de stad Groningen en de Ommelanden. De Fraeylemaborg zet dit jubileum kracht bij met een afwisselende tentoonstelling in het Koetshuis.

Zeventien leden van kunstkring De Ploeg laten verrassend werk zien in gevarieerde technieken. De kunstwerken hebben een relatie met het landgoed Fraeylemaborg. Op de jaarlijkse Ploegbuitendag op 8 september werd hier op locatie gewerkt, zowel in het park als in de borg. Het resultaat is een variatie aan uiteenlopende kunstzinnige interpretaties van een inspirerend landgoed. Zo maakte Arien de Groot aquarellen in de Eetkamer, Reinier van de Berg schilderde een kleurige borg en Geert Schreuder legde het zonlicht in het souterrain van de Fraeylemaborg vast. Sommige kunstenaars gingen in het park aan de slag, zoals Marjan Cornelius met “Secret Oak” en Gijs van der Sleen met zijn triptiek “Herfst op Fraeylemaborg”.

In de tentoonstelling zijn daarnaast kunstwerken te zien van vroegere Ploegkunstenaars uit de Jan Menze van Diepencollectie. Het gaat om kleurige schilderijen en stoere grafiek van onder meer Johan Dijkstra, Jan Altink, Jan Wiegers, George Martens en Jan van der Zee.

De tentoonstelling Honderd jaar De Ploeg is te zien in het Koetshuis van de Fraeylemaborg van 13 oktober 2018 tot en met 27 januari 2019.

Gegevens

Begin:
oktober 13 @ 08:00
Einde:
27 januari 2019 @ 17:00
Website:
www.fraeylemaborg.nl

Locatie

Fraeylemaborg
Hoofdweg 30
Slochteren, 9621 AL Nederland
Telefoon:
0598-421568
Website:
www.fraeylemaborg.nl

Organisator

Fraeylemaborg
Website:
www.fraeylemaborg.nl

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.