———

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Rondje Midden-Groningen

september 8 @ 11:00 - 16:00

Elke tweede zaterdag van de maand, van april t/m oktober, zijn diverse kerken, molens, musea, galeries en wellicht nog andere (bijzondere) gebouwen open. Zoek enkele uit en wandel, fiets of rij van toren naar wiek, van steen naar sculptuur.  Geniet van prachtige interieurs, imposante techniek, verfijnd houtsnijwerk en kunst van Middeleeuws tot hedendaags. Stop tussendoor om de lekkere trek te stillen.

Deelnemers

De meeste deelnemers aan Rondje Midden-Groningen zijn in ieder geval open tussen 11.00 en 16.00 uur. Sommigen hebben afwijkende openingstijden. Onderstaande kerken en molens doen zeker mee:

Kijk op de respectievelijke websites voor de daadwerkelijke openingstijden en -dagen.

Bijzonderheden tweede zaterdag

Met Rondje Harkstede maak je kennis met het meest westelijke deel van de gemeente. Bevraag de gids en molenaar bij Stel’s Meulen. Beklim de kerktoren, bekijk de gewelven en luid de klok. De museale grafkerk zelf wordt sinds begin juni gerestaureerd en is alleen van buiten te bekijken. Bekijk in De Graankorrel een tentoonstelling over de binnenkant van de kerk en eerdere restauraties en verbaas je over de verhalen van de rondleiders. Rust met iets lekkers even uit bij Theehuis Ons Hertenkamp en laat ondertussen even je fiets, apparaat of kleding maken in het repair café.

Loop je één van de langere afstanden tijdens de Fivelstadtocht? Dan kun je ook de kerk en Juffertoren in Schildwolde en de Walfriduskerk in Hellum bewonderen, naast natuurlijk je stempel ophalen.

Duik in de vele verhalen die je hoort tijdens de rondleidingen in onder andere De Ruiten en de Windlust. Bekijk de mini-expositie in De Ruiten en wie weet loop je zelfs met een zakje bloem Windlust uit.

Gegevens

Datum:
september 8
Tijd:
11:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

diverse locaties Gemeente Midden-Groningen
Gemeente Midden-Groningen, 9620 AA Nederland + Google Maps