———

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

WinterWelvaart op Werf Wolthuis

december 8 @ 10:00 - 18:00

Tijdens WinterWelvaart op Werf Wolthuis is op Historische Scheepswerf Wolthuis veel te zien en te beleven. De smid staat aan zijn smidsvuur, de klinkerploeg geeft demonstraties klinken en op de binnenplaats staat een rookton waar de palingroker mee bezig is.

Kapitein Joop van der Marel van het Maritimes Museum in Westerende-Kirchloog (D) komt met enkele nog draaiende oude motoren en scheepsmodellen, de Stichting Oud Zeilend Hout toont een oude ZM-jol en een Finnjol, het Groninger Schaatsmuseum laat allerlei soorten schaatsen zien en Stichting Watervloot richt een informatiestand in. Vereniging ‘De Binnenvaart’ geeft informatie over de historie van de binnenvaart en showt modellen van binnenvaartschepen en Jaap Boersema laat zijn uitgebreide collectie maritieme foto’s zien.

In de haven liggen vier oude schepen die je kunt bezichtigen. Alle schippers geven rondleidingen en vertellen over de boeiende geschiedenis van hun schip:

  • Zeetjalk ‘Spes Mea’, gebouwd in 1902 voor Jan Dost op de werf van Boerema in Martenshoek
  • De spitse praam ‘Familietrouw’ in 1894 gebouwd in Stadskanaal voor Harm Drost
  • De ‘Emma’ in 1922 als PW17 gebouwd bij de scheepswerf Gideon voor Provinciale Waterstaat. Zij werd enige jaren geleden gerestaureerd op de Historische Scheepswerf Wolthuis
  • De negentig jaar oude ‘Nomadisch’ van schipper Berend Veldman. In het gezellig ingerichte en verwarmde vrachtruim gaat Veldman op zijn praatstoel zitten en vertelt over zijn belevenissen met het schip, waarmee hij zijn hele leven heeft gevaren.

In het Bezoekerscentrum geeft Galerie Beeld en Kunst acte de présence met beelden en schilderijen. Je kunt genieten van muzikale optredens van meerdere artiesten zoals Rieks Folgerts & Margret Maas en Irene Wilkens & Sikkom Kult. Verder zie je schilderijen van Esther Toxopeus en Redlum. Ook aan de inwendige mens is gedacht, met naast koffie en thee ook erwtensoep, gehaktballen en glühwein.

Gegevens

Datum:
december 8
Tijd:
10:00 - 18:00

Locatie

Historische Scheepswerf Wolthuis
Noorderstraat 308
Sappemeer, 9611 AT Nederland