Jachthavens Steendam – Schildmeer

Rondom het Schildmeer kun je aanmeren bij verschillende jachthavens. Het meer is open vaarwater naar Groningen, Slochteren, de Waddenzee en het Zuidlaardermeer. Op kleine afstand vindt u een golfbaan en een lokale watersportvereniging. In Siddeburen, op zo’n vier km afstand, vind je supermarkten en winkels

De Otter

De jachthaven van recreatiecentrum De Otter heeft 25 passantenligplaatsen en 150 vaste ligplaatsen. Boten met een lengte van 3,5 tot 16 m kunnen aanmeren. De diepte van het water rondom de steigers is circa 1,40m. De steigers zijn voorzien van verlichting, wateraansluiting en elektra. Er is een botenkraan en -helling aanwezig, evenals een stortplaats voor je chemisch toilet en een vuilwaterstation. De Otter verhuurt ook zeilboten, motorboten, kano’s en kajaks.

Boei 12

Jachthaven Boei 12 is gelegen in het Groningse Steendam. Deze haven ligt aan de zuidzijde van het Schildmeer in het noordoosten van de provincie. Het is een perfecte omgeving voor wandelaars, fietsers en watersporters om te zeilen, surfen, vissen of stukje te varen. De haven is onlangs gronding gerenoveerd en biedt 160 ligplaatsen. Op de wal is plaats voor circa 25 kleine boten. Het terrein is voorzien van een portaalkraan en een trailerhelling. Naast de haven ligt een parkeerterrein waar je gebruik van kunt maken en een paviljoen met groot terras waar je kunt eten en drinken.